Roc Pares, Kenneth Russo

pétanque électronique is a telematic game inspired in the ancient and popular Occitan game of boules.

 

«Pétanque Électronique» és el prototip d’un joc que s'inspira en la petanca i la reinterpreta. Planteja la possibilitat de realitzar partides a distància a través de la tecnologia de la xarxa. El joc posa en relació la presència real i la interacció virtual mitjançant la combinació entre la robòtica i Internet.

El projecte parteix de la possibilitat de desdibuixar la relació local / visitant a través de la barreja entre el factor de la distància física i la presència virtual, ja que permeten jugar des de diferents àmbits locals. Cada equip pot participar des de la seva ciutat. Un artefacte interpreta la posició de les fitxes llançades per cada un dels membres de l'equip i les col·loca al tauler contrincant, cosa que permet que el joc avanci amb una competitivitat diluïda, la fascinació per la màgia tecnològica i la manca de destresa de l'artefacte robòtic, que es converteix en el mitjancer de la partida.

El projecte té una vocació d'incidir en les qualitats socialitzadores que aporta el joc i fa una picada d'ull irònica tant a la relació competitiva que s'estableix en relació amb ell, com a la pròpia tecnologia. Encara que es basa en un alt nivell d'investigació tecnològica, té una formalització entre el disseny de producte tecnològic i l'autoconstrucció. El joc existeix quan dos grups de la mateixa localitat o diferents localitats es posa d'acord per activar-lo, per la qual cosa precisa d'un nivell de mediació i organització per realitzar la partida.

L'objectiu del projecte és poder circular per diferents llocs per promoure encontres a l'espai físic mitjançant partides virtuals. Es preveu que en un futur el dispositiu pugui quedar a la disposició de les associacions i grups del territori que estiguin interessats en acollir-lo en el seu espai.
 
 

Pétanque Électronique

  Archive Works (selection)